Salată de humus la Tefal One Pot și Cook4Me
Course: AperitiveCuisine: Libaneză30
minute40
minuteIngrediente
1 măsură de năut (paharul standard pentru măsurat)
6 măsuri de apă (paharul standard pentru măsurat)
2 căței de usturoi (opțional)
1/2 măsură zeamă de lămâie (paharul standard de măsurat)
1/2 măsură din apa în care a fiert năutul
sare, după gust
1/2 măsură pastă de tahini
1/2 măsură ulei de măsline
Mod de preparare la Tefal One Pot
Boabele de năut și apa se pun în oală. Opțional și usturoiul.
Se setează HP 40 de minute. Asta în cazul în care nu au fost puse la înmuiat peste noapte. Dacă au fost puse, timpul se scurtează la 25 de minute. La încheierea programului, se anulează funcția (cancel; pentru că intră în modul de menținere la cald) și se lasă eliberarea aburului în mod natural. Asta înseamnă aprox. 20-30 de minute.
În blender sau în robotul de mărunțit se pune pasta de tahini, usturoiul, lămâia, sarea și jumătate din boabele de năut fierte. Se mixează/pasează până devine o pastă sau are consistența dorită. Se adaugă eventual și din apa în care a fiert năutul, apoi ulei de măsline. Pasează până când pasta a ajuns la consistența dorită. Ca un fel de piure de cartofi mai gros. Asta-i tot! Se mută într-un castron și se decorează cu ulei de măsline, fulgi de chili și câteva boabe de năut fierte sau ceapă caramelizată.
Mod de preparare la Tefal Cook4ME
- Pentru fierberea boabelor de năut, se setează modul manual - presiune înaltă - 40 de minute. În rest, rămân aceiași pași menționați mai sus.
Cum ți se pare rețeta? Ai testat-o?
0 / 5. Voturi: 0