Pui în stil marocan la Ninja Foodi
Ingrediente
3 pulpe pui întregi
1 ceapă medie
4-5 căței de usturoi
1 lămâie
300 gr măsline verzi fără sâmburi
2 linguri ulei de măsline
1 bucățică de unt (aprox. 30 gr)
Condimente: 1 linguriță coriandru (măcinat), 1 linguriță scorțișoară, 1/2 linguriță piper, 1 linguriță chimen (măcinat), 1/2 linguriță turmeric, 1/2 linguriță sare
4-5 cartofi medii
200 ml apă
1 legătură de pătrunjel
Mod de preparare
Ceapa se toacă mărunt, cățeii de usturoi se zdrobesc, lămâia se taie bucățele.
Pulpele de pui se pensulează cu ulei de măsline, se condimentează cu amestecul menționat.
În oala Ninja se pun uleiul, untul și pulpele condimentate. Se setează Saute și se rumenesc pulpele. Se adaugă apoi usturoiul și ceapa, se călesc.
Se scot pulpele din oală. Se pun în oală cartofii tăiați cubulețe, apoi pulpele deasupra, măslinele și bucățile de lămâie. Se adaugă și apa.
Se setează High Pressure, 10 minute, Quick Release.
Se setează Bake, 190 de grade, 5-10 minute (opțional).
Se servește cu pătrunjel tocat mărunt.
Cum ți se pare rețeta? Ai testat-o?
5 / 5. Voturi: 2