Pui în stil marocan la Ninja Foodi

Pui în stil marocan la Ninja Foodi

Ingrediente

  • 3 pulpe pui întregi

  • 1 ceapă medie

  • 4-5 căței de usturoi

  • 1 lămâie

  • 300 gr măsline verzi fără sâmburi

  • 2 linguri ulei de măsline

  • 1 bucățică de unt (aprox. 30 gr)

  • Condimente: 1 linguriță coriandru (măcinat), 1 linguriță scorțișoară, 1/2 linguriță piper, 1 linguriță chimen (măcinat), 1/2 linguriță turmeric, 1/2 linguriță sare

  • 4-5 cartofi medii

  • 200 ml apă

  • 1 legătură de pătrunjel

Mod de preparare

  • Ceapa se toacă mărunt, cățeii de usturoi se zdrobesc, lămâia se taie bucățele.

  • Pulpele de pui se pensulează cu ulei de măsline, se condimentează cu amestecul menționat. 

  • În oala Ninja se pun uleiul, untul și pulpele condimentate. Se setează Saute și se rumenesc pulpele. Se adaugă apoi usturoiul și ceapa, se călesc.

  • Se scot pulpele din oală. Se pun în oală cartofii tăiați cubulețe, apoi pulpele deasupra, măslinele și bucățile de lămâie. Se adaugă și apa. 

  • Se setează High Pressure, 10 minute, Quick Release.

  • Se setează Bake, 190 de grade, 5-10 minute (opțional).

  • Se servește cu pătrunjel tocat mărunt. 

    Cum ți se pare rețeta? Ai testat-o?

    5 / 5. Voturi: 2

    În aceeași categorie