Pui Teriyaki la Ninja Foodi
Ingrediente
4-5 pulpe de pui (dezosate, fără piele)
3 linguri ulei de măsline
3 căței de usturoi
2 linguri de miere
200 ml sos de soia
30 ml apă
2 linguri oțet balsamic
1 linguriță amidon de porumb dizolvată în 50 ml apă - opțional, pentru îngroșarea sosului
1 linguriță semințe de susan alb
Mod de preparare
Se taie pulpele de pui în bucățele.
Într-un castron se pregătește sosul: usturoiul zdrobit, mierea, sosul de soia, apa și oțetul balsamic. Se amestecă bine.
În oala Ninja se pun uleiul și bucățile de pui, se călesc pe Saute.
Se adaugă sosul, se amestecă. Se setează High Pressure, 5 minute, Quick Release.
La final se adaugă amidonul dizolvat, se setează Saute si se amestecă până se îngroașă sosul.
Variantă. Dacă nu se folosește amidon, se poate seta Bake, 190 de grade, câteva minute sau Saute.
La final, se presară câteva semințe de susan alb.
Cum ți se pare rețeta? Ai testat-o?
2 / 5. Voturi: 2