Pui Teriyaki la Ninja Foodi

Pui Teriyaki la Ninja Foodi

Ingrediente

  • 4-5 pulpe de pui (dezosate, fără piele)

  • 3 linguri ulei de măsline

  • 3 căței de usturoi

  • 2 linguri de miere

  • 200 ml sos de soia

  • 30 ml apă

  • 2 linguri oțet balsamic

  • 1 linguriță amidon de porumb dizolvată în 50 ml apă - opțional, pentru îngroșarea sosului

  • 1 linguriță semințe de susan alb

Mod de preparare

  • Se taie pulpele de pui în bucățele.

  • Într-un castron se pregătește sosul: usturoiul zdrobit, mierea, sosul de soia, apa și oțetul balsamic. Se amestecă bine.

  • În oala Ninja se pun uleiul și bucățile de pui, se călesc pe Saute.

  • Se adaugă sosul, se amestecă. Se setează High Pressure, 5 minute, Quick Release.

  • La final se adaugă amidonul dizolvat, se setează Saute si se amestecă până se îngroașă sosul. 

  • Variantă. Dacă nu se folosește amidon, se poate seta Bake, 190 de grade, câteva minute sau Saute.

  • La final, se presară câteva semințe de susan alb.

    Cum ți se pare rețeta? Ai testat-o?

    2 / 5. Voturi: 2

    În aceeași categorie