Ouă ochiuri (cu gălbenuș moale) la Tefal One Pot
Porții
1
Timp preparare
5
minuteTimp gătire
4
minuteIngrediente
1 ou
Cooking Spray (non-aderent) sau ulei de măsline
Mod de preparare
Într-un vas mic pentru coacere (”ramekin”) se folosește ”cooking spray” sau se unge cu ulei de măsline, apoi se adaugă oul, având grijă să nu se spargă gălbenușul.
Deasupra vasului se pune folie alimentară, iar vasul se așează pe suportul pentru aburi; în oală se pun 250 ml apă (paharul standard de măsurat).
Se setează funcția DIY 4 (din săgeți), HP LOW, 4 minute (capac închis și blocat!). La încheierea programului, se eliberează imediat aburul. Se scoate vasul și, datorită sprayului non-aderent sau a uleiului, oul va aluneca ușor pe farfurie.
Notă:
- În acest fel se pot face și ouăle poșate. Condiția este ca vasul pentru coacere să fie cât mai mic și mai îngust. Cu cât sunt mai mici, cu atât încap (și) mai multe pe suportul pentru aburi.
Cum ți se pare rețeta? Ai testat-o?
0 / 5. Voturi: 0