Mezel de casă: piept de porc (la Ninja Foodi)
Ingrediente
1 bucată de piept de porc aprox. 1-1,5 kg
1 litru zeamă de varză
condimente: sare, piper, boia dulce, cimbru
Mod de preparare
În oala Ninja se așează rack-ul; deasupra pieptul de porc crud. Se setează funcția de deshidratare, timp de 8 ore, 65 de grade.
Se scoate rack-ul, în oală se pune zeama de varză și se setează HP 1 minut, quick release pressure.
Se adaugă pieptul de porc în oală și se setează Saute, se lasă să fiarbă aprox. 20-30 minute.
Se scoate pieptul din oală, se lasă la răcit (eventual între 2 tocătoare, peste care se pune o greutate pentru a se presa mai bine). După ce se răcește, se condimentează cu sare, piper, boia dulce/iute, cimbru - după gust și se dă la frigider câteva ore.
Cum ți se pare rețeta? Ai testat-o?
5 / 5. Voturi: 1