Ciorbă de fasole boabe, cu afumătură și borș la NinjaFoodi
Ingrediente
500-600 gr afumătură (ciolan afumat sau coaste sau kaizer etc)
500 gr fasole boabe
1/4 țelină
1 fir apio
1 morcov
1 albitură
2 linguri pastă de roșii
1 ceapă
1/2 ardei kapia
sare (sau vegeta), câteva boabe piper, 1 linguriță de cimbru uscat
1-2 litri apă
2 litri borș
2-3 linguri ulei
Mod de preparare
Mai întâi se pune fasolea la fiert (cu apă care să depășească nivelul fasolei, aprox. 2 cm). Se setează High Pressure, 15 minute, Delayed Release Pressure (10 minute).
(Fasolea nu trebuie înmuiată peste noapte.)
Se scurge fasolea, se aruncă toată apa din oală.
Ceapa se toacă mărunt, telina, morcovul, ardeiul, albitura, cubulețe. La fel și ciolanul sau kaizerul sau costita afumată, cubulețe.
În oala Ninja se pun uleiul, legumele, afumătura și cimbrul. Se călesc bine pe Saute.
Se pune fasolea înapoi în oală. Se adaugă sarea, piperul boabe, pasta de roșii, borșul și 1 litru de apă.
Se setează High Pressure, 10 minute, Quick Release.
Cum ți se pare rețeta? Ai testat-o?
4.5 / 5. Voturi: 4