Ciorbă de fasole boabe, cu afumătură și borș la NinjaFoodi

Ciorbă de fasole boabe, cu afumătură și borș la NinjaFoodi

Ingrediente

  • 500-600 gr afumătură (ciolan afumat sau coaste sau kaizer etc)

  • 500 gr fasole boabe

  • 1/4 țelină

  • 1 fir apio

  • 1 morcov

  • 1 albitură

  • 2 linguri pastă de roșii

  • 1 ceapă

  • 1/2 ardei kapia

  • sare (sau vegeta), câteva boabe piper, 1 linguriță de cimbru uscat

  • 1-2 litri apă

  • 2 litri borș

  • 2-3 linguri ulei

Mod de preparare

  • Mai întâi se pune fasolea la fiert (cu apă care să depășească nivelul fasolei, aprox. 2 cm). Se setează High Pressure, 15 minute, Delayed Release Pressure (10 minute). 

    (Fasolea nu trebuie înmuiată peste noapte.)

  • Se scurge fasolea, se aruncă toată apa din oală.

  • Ceapa se toacă mărunt, telina, morcovul, ardeiul, albitura, cubulețe. La fel și ciolanul sau kaizerul sau costita afumată, cubulețe.

  • În oala Ninja se pun uleiul, legumele, afumătura și cimbrul. Se călesc bine pe Saute.

  • Se pune fasolea înapoi în oală. Se adaugă sarea, piperul boabe, pasta de roșii, borșul și 1 litru de apă.

  • Se setează High Pressure, 10 minute, Quick Release.

    Cum ți se pare rețeta? Ai testat-o?

    4.5 / 5. Voturi: 4

    În aceeași categorie