Lebeniye Çorbası – supă turcească de chifteluțe, cu iaurt și năut la Tefal One Pot

O supă interesantă. O supă groasă de iaurt și alte cele. Dacă până acum nu agream iaurtul în supe și ciorbe și preferam smântâna, să știți că iaurtul este chiar ok sub această formă. Iar dacă o vreți mai ”healthy”, nu prăjiți chifteluțele; acestea se pot pune la fiert, precum perișoarele. Adaptare după turkishfoodchef.com

Lebeniye Çorbası – supă turcească de chifteluțe, cu iaurt și năut la Tefal One Pot

Course: Ciorbe și supeDifficulty: Mediu
Timp preparare

30

minute
Timp gătire

14

minute

Ingrediente

  • Pentru chifteluțe/perișoare: 250 gr carne de vită tocată, 1 ceapă mică, 1/2 linguriță sare și piper

  • 200 gr năut fiert (eventual din conservă)

  • 2 linguri de orez

  • 1,25 litri de apă

  • 1/2 lămâie

  • sare, piper - după gust

  • 2 pahare de iaurt

  • 2 linguri de făină (opțional)

  • 5-6 linguri de unt topit (pentru călit chifteluțele)

  • 1-2 linguri de mentă uscată

  • 1 ou (gălbenuș)

Mod de preparare

  • Pentru chitfeluțe: carnea tocată de vită se amestecă cu ceapa, sarea și piperul. Ideal ar fi ca toate să fie măcinate cât mai mărunt. (se poate folosi și un blender pentru mixarea acestora). Se prăjesc în unt.

  • În oală se pun cele 2 linguri de orez și apa. 

  • Se setează HP 9 minute. La încheierea programului, se depresurizează.

  • Se adaugă năutul fiert (sau cel din conservă care este deja fiert), sare după gust. Se adaugă și chifteluțele care, între timp au fost prăjite în unt sau - după caz -, neprăjite (perișoare). 

  • Se setează STEW/SOUP 5 minute. La încheierea programului, se depresurizează. 

  • Într-un castron se amestecă bine iaurtul cu făina și gălbenușul. Dacă se dorește o supă mai fluidă, se renunță la făină. 

  • Se toarnă câte un polonic din oala fierbinte în castronul cu iaurt și se amestecă. Apoi iaurtul este turnat în oală.

  • Se adaugă  mentă uscată și untul topit rămas de la prăjirea chifteluțelor. Dacă se alege varianta perișoarelor, atunci se adaugă în oală 2-3 linguri de unt topit sau ulei de măsline. 

    Cum ți se pare rețeta? Ai testat-o?

    0 / 5. Voturi: 0

    În aceeași categorie