Gogoși la Ninja Foodi
Ingrediente
250 ml lapte călduț
7 gr drojdie uscată
50 gr zahăr tos
1 plic zahăr vanilinat
1/2 linguriță sare
1 ou
60 gr unt topit
450 gr făină
Mod de preparare
În vasul malaxorului, la care se atașează cârligul de aluat, se pun mai întâi laptele călduț, 1 lingură de zahăr din cantitatea menționată, drojdia și 1 lingură de făină din cantitatea menționată. Se amestecă.
Se așteaptă 5-10 minute să se activeze drojdia. (Chiar dacă pe plic scrie că nu trebuie activată așa)
Se adaugă restul de zahăr, oul, făina. Se mixează mai întâi pe viteza 1 până când se incorporează făina, apoi se poate mări viteza la 2 (ca la cozonaci).
Se adaugă treptat untul topit. Atenție, nu se adaugă o nouă tranșă de unt până nu s-a incorporat tranșa anterioară.
Se mai mixează încă 5 minute după încorporarea untului.
Se scoate vasul de la malaxor, se acoperă bine cu folie alimentară și se lasă aprox. 1 oră la dospit. (Sau până își dublează volumul)
Pe masa de lucru se presară puțină făină. Se scoate aluatul din vas și se întinde ușor, cu mâinile, astfel încât înălțimea aluatului să aibă aprox. 2 cm.
Cu ajutorul unui pahar sau a unei forme pentru prăjituri se formează gogoșile. Se mai lasă la dospit aprox. 30 de minute.
În oala Ninja se așează rack-ul pe poziția low, deasupra se așează foaie de copt.
Se așează gogoșile, cu spațiu între ele.
Se setează Air Fry, 190 de grade, aprox. 7 minute. La jumătatea timpului, se întorc.
Se scot, se pudrează cu zahăr. Apoi se pune tranșa următoare în vas și așa mai departe...
Notă
- Aluatul nu este prea dulce. De aceea, la final, gogoșile pot fi umplute cu gem. Bineînțeles, după preferințe.
Cum ți se pare rețeta? Ai testat-o?
4.7 / 5. Voturi: 7