Gogoși la Ninja Foodi

Gogoși la Ninja Foodi

Ingrediente

  • 250 ml lapte călduț

  • 7 gr drojdie uscată

  • 50 gr zahăr tos

  • 1 plic zahăr vanilinat

  • 1/2 linguriță sare

  • 1 ou

  • 60 gr unt topit

  • 450 gr făină

Mod de preparare

  • În vasul malaxorului, la care se atașează cârligul de aluat, se pun mai întâi laptele călduț, 1 lingură de zahăr din cantitatea menționată, drojdia și 1 lingură de făină din cantitatea menționată. Se amestecă.

  • Se așteaptă 5-10 minute să se activeze drojdia. (Chiar dacă pe plic scrie că nu trebuie activată așa)

  • Se adaugă restul de zahăr, oul, făina. Se mixează mai întâi pe viteza 1  până când se incorporează făina, apoi se poate mări viteza la 2 (ca la cozonaci).

  • Se adaugă treptat untul topit. Atenție, nu se adaugă o nouă tranșă de unt până nu s-a incorporat tranșa anterioară. 

  • Se mai mixează încă 5 minute după încorporarea untului.

  • Se scoate vasul de la malaxor, se acoperă bine cu folie alimentară și se lasă aprox. 1 oră la dospit. (Sau până își dublează volumul)

  • Pe masa de lucru se presară puțină făină. Se scoate aluatul din vas și se întinde ușor, cu mâinile, astfel încât înălțimea aluatului să aibă aprox. 2 cm. 

  • Cu ajutorul unui pahar sau a unei forme pentru prăjituri se formează gogoșile. Se mai lasă la dospit aprox. 30 de minute.

  • În oala Ninja se așează rack-ul pe poziția low, deasupra se așează foaie de copt. 

  • Se așează gogoșile, cu spațiu între ele.

  • Se setează Air Fry, 190 de grade, aprox. 7 minute. La jumătatea timpului, se întorc.

  • Se scot, se pudrează cu zahăr. Apoi se pune tranșa următoare în vas și așa mai departe...

Notă

  • Aluatul nu este prea dulce. De aceea, la final, gogoșile pot fi umplute cu gem. Bineînțeles, după preferințe.

Cum ți se pare rețeta? Ai testat-o?

4.7 / 5. Voturi: 7

În aceeași categorie