Ciorbă tătărească (Toy Șorbasî) la Ninja Foodi

Probabil, una dintre cele mai gustoase ciorbe mâncate vreodată: Toy Șorbasî. Traducerea ar fi ”ciorba care satură”.

Ciorbă tătărească (Toy Șorbasî) la Ninja Foodi

Ingrediente

  • 1 kg carne tocată de vită

  • 2 cepe

  • 2 morcovi

  • 2 albituri (rădăcini de păstârnac, pătrunjel)

  • 1/4 țelină

  • 1-2 linguri ulei de măsline

  • 3 linguri de orzișor (paste făinoase în formă de boabe de orz). În lipsa acestora, se pot folosi tăiței zdrobiți sau orez.

  • Pentru dressing: 500 gr smântână (fermentată), 3 gălbenușuri

  • 3-4 litri de apă aprox. - până la linia maximă de Pressure.

  • 2 linguri de tarhon uscat

  • Completare pentru servire - într-un castronel: 2 ardei iuți murați tocați, 1/2 legătură de pătrunjel tocat, 1/2 linguriță mentă uscată, 2 lingurițe oțet alb

  • sare, piper - după gust

Mod de preparare

  • În oala Ninja se pun uleiul, ceapa și carnea tocată. Se călesc câteva minute pe Saute, se adaugă sare, piper (sau vegeta de casă) și se amestecă până când carnea se albește și ceapa devine sticloasă.

  • Se adaugă apa și rădăcinoasele întregi.

  • Se setează HP, 10 minute, Quick Release. Rădăcinoasele se pasează sau se zdrobesc și se readaugă în oală. 

  • Se adaugă orzișorul (sau tăițeii sau orezul - după caz), se setează HP 2 minute, Delayed Pressure.

  • Între timp, se pregătește dressingul. Într-un castron se amestecă smântâna cu cele 3 gălbenușuri; se toarnă câte un polonic din oală și se amestecă, astfel încât să nu se taie smântâna. Compoziția din castron se toarnă în oală și se amestecă. 

  • La final, se adaugă în oală tarhonul uscat.

  • Se servește cu 1-2 linguri din mixul de ardei iuți murați, pătrunjel, oțet. 

    Cum ți se pare rețeta? Ai testat-o?

    5 / 5. Voturi: 1

    În aceeași categorie