Ciorbă de potroace la Instant Pot

Ciorbă de potroace la Instant Pot

Ingrediente

  • 1 kg carne curcan - spinări, aripi, târtițe

  • 2 litri zeamă de varză

  • 1 litru apă

  • 3 morcovi mari

  • 1 ceapă medie

  • 2 albituri - 1 rădăcină păstârnac, 1 rădăcină pătrunjel

  • 1/4 țelină

  • 3 fire de apio

  • 500 ml suc de roșii sau 1 conservă de roșii cubulețe

  • sare (sau vegeta de casă), piper - după gust

  • 1 legătură leuștean

  • Dressing: 500 gr smântână (fermentată) și 2 gălbenușuri

Mod de preparare

  • Se toacă legumele (cubulețe sau rondele), se pun în oală, alături de bucățile de curcan,  sucul de roșii, apa și zeama de varză.

  • Se setează HP 25 de minute. La încheierea programului, se eliberează presiunea.

  • Se dezosează carnea. 

  • Într-un castron se amestecă smântâna cu cele 2 gălbenușuri; se toarnă câte un polonic din oală și se amestecă, astfel încât să nu se taie smântâna. Compoziția din castron se toarnă în oală și se amestecă. 

  • Se adaugă leușteanul tocat mărunt și sare (sau vegeta) dacă zeama de varză nu este suficient de sărată.

    Cum ți se pare rețeta? Ai testat-o?

    4.5 / 5. Voturi: 2

    În aceeași categorie