Ciorbă de potroace la Instant Pot
Ingrediente
1 kg carne curcan - spinări, aripi, târtițe
2 litri zeamă de varză
1 litru apă
3 morcovi mari
1 ceapă medie
2 albituri - 1 rădăcină păstârnac, 1 rădăcină pătrunjel
1/4 țelină
3 fire de apio
500 ml suc de roșii sau 1 conservă de roșii cubulețe
sare (sau vegeta de casă), piper - după gust
1 legătură leuștean
Dressing: 500 gr smântână (fermentată) și 2 gălbenușuri
Mod de preparare
Se toacă legumele (cubulețe sau rondele), se pun în oală, alături de bucățile de curcan, sucul de roșii, apa și zeama de varză.
Se setează HP 25 de minute. La încheierea programului, se eliberează presiunea.
Se dezosează carnea.
Într-un castron se amestecă smântâna cu cele 2 gălbenușuri; se toarnă câte un polonic din oală și se amestecă, astfel încât să nu se taie smântâna. Compoziția din castron se toarnă în oală și se amestecă.
Se adaugă leușteanul tocat mărunt și sare (sau vegeta) dacă zeama de varză nu este suficient de sărată.
Cum ți se pare rețeta? Ai testat-o?
4.5 / 5. Voturi: 2