Ciorbă de perișoare cu borș și smântână la Tefal One Pot – o rețetă preluată și adaptată după cartea de bucate a lui Radu Anton Roman: ”munteneascã prin excelență – dar se face, de secole, în toată țara, de la Săveni la Cerna și de la Carei la Vama Veche, după aceeași rețetă.”
Ciorbă de perișoare la Tefal One Pot
Course: Ciorbe și supeCuisine: RomâneascăDifficulty: Ușor30
minute30
minuteIngrediente
Pentru perișoare: 500 gr carne tocată de vită, 1 ceapă, 60 gr orez, 60 gr făină, 2 albușuri, 1 linguriță piper măcinat, 1 lingură mărar uscat
Pentru zeamă: 2-3 oase de vită, 1.5 litri apă, 1 litru borș, 1 ceapă, 2 roșii, 1 ardei gras, 1 morcov, 1 păstârnac, 1 țelină mică, leuștean (proaspăt sau uscat), sare (după gust).
Pentru dressing: 2 gălbenușuri, 200 ml smântână (fermentată, acrișoară)
Mod de preparare
Legumele se toacă mărunt sau se dau pe răzătoarea mare.
Într-un castron se pregătește compoziția pentru perișoare. Umeziți mâinile cu apă rece și formați perișoarele.
În oală se pun 1.5 litri apă, oasele de vită, morcovul, țelina, păstârnacul, ceapa.
Se setează HP 10 minute. La încheierea programului se depresurizează.
Se scot oasele din oală; se adaugă borșul, restul legumelor și perișoarele.
Se setează SOUP 20 de minute. La încheierea programului, nu apăsați cancel, lăsați să se depresurizeze singură timp de 5 minute. Apoi eliberați restul de presiune rămasă.
Într-un alt castron amestecați smântâna cu gălbenușurile. Puneți câte un polonic din oală în castron și amestecați. (ca să nu se taie smântâna)
Apoi turnați dressing-ul ușor în oală. Puneți leușteanul tocat (sau uscat), lăsați capacul jos și așteptați câteva minute ca să se întrepătrundă aroma leușteanului.
Cum ți se pare rețeta? Ai testat-o?
4.3 / 5. Voturi: 15