Ciorbă de fasole la Tefal One Pot și Instant Pot Pro
20
minute40
minuteIngrediente
700-800 gr coaste afumate de porc
500 gr fasole boabe
1 țelină mică
1 morcov
2 roșii
3 linguri pastă de roșii
1 ceapă
1 ardei kapia
1 legătură pătrunjel
200 gr kaizer / costiță afumată
2,5 litri apă
1 rădăcină păstârnac
sare (după gust), câteva boabe de piper
Mod de preparare
Mai întâi se pune fasolea la fiert (cu apă care să depășească nivelul fasolei, aprox. 2 cm).
Tefal One Pot: Se setează HP 20 minute.
Instant Pot Pro: Se setează Pressure Cook - Beans - High - 20 de minute.
La încheierea programului, se eliberează presiunea.
Se scurge fasolea, se aruncă toată apa din oală.
Ceapa se toacă mărunt, telina, morcovul, ardeiul, roșiile și pastarnacul, cuburi. La fel și kaizerul sau costita afumată.
Se pune fasolea înapoi în oală, se adaugă coastele afumate, legumele, apa, sarea și piperul boabe.
Tefal One Pot: Se setează SOUP 20 de minute.
Instant Pot Pro: Se setează Pressure Cook - Soup - High - 20 de minute.
La încheierea programului, se depresurizează.
Se adaugă pătrunjelul tocat mărunt.
Notă:
- Nu este obligatoriu ca fasolea să stea la înmuiat peste noapte. Se aruncă doar prima apă în care a fiert și este suficient.
Cum ți se pare rețeta? Ai testat-o?
4 / 5. Voturi: 29