Ciorbă de fasole la Tefal One Pot și Instant Pot Pro

Ciorbă de fasole la Tefal One Pot și Instant Pot Pro

Prep time

20

minute
Cooking time

40

minute

Ingrediente

  • 700-800 gr coaste afumate de porc

  • 500 gr fasole boabe 

  • 1 țelină mică

  • 1 morcov

  • 2 roșii

  • 3 linguri pastă de roșii

  • 1 ceapă

  • 1 ardei kapia

  • 1 legătură pătrunjel

  • 200 gr kaizer / costiță afumată

  • 2,5 litri apă

  • 1 rădăcină păstârnac

  • sare (după gust), câteva boabe de piper

Mod de preparare

  • Mai întâi se pune fasolea la fiert (cu apă care să depășească nivelul fasolei, aprox. 2 cm). 

    Tefal One Pot: Se setează HP 20 minute.

    Instant Pot Pro: Se setează Pressure Cook - Beans - High - 20 de minute.

    La încheierea programului, se eliberează presiunea.

    Se scurge fasolea, se aruncă toată apa din oală.

  • Ceapa se toacă mărunt, telina, morcovul, ardeiul, roșiile și pastarnacul, cuburi. La fel și kaizerul sau costita afumată.

  • Se pune fasolea înapoi în oală, se adaugă coastele afumate, legumele, apa, sarea și piperul boabe.

    Tefal One Pot: Se setează SOUP 20 de minute.

    Instant Pot Pro: Se setează Pressure Cook - Soup - High - 20 de minute.

    La încheierea programului, se depresurizează.

  • Se adaugă pătrunjelul tocat mărunt.

    ciorba-fasole2

Notă:

  • Nu este obligatoriu ca fasolea să stea la înmuiat peste noapte. Se aruncă doar prima apă în care a fiert și este suficient.

Cum ți se pare rețeta? Ai testat-o?

4 / 5. Voturi: 29

În aceeași categorie