Borș ucrainean la Ninja Foodi
Ingrediente
3-4 sfecle roșii
1 kg carne de curcan (”căzături”)
2 morcovi
1 albitură
1/4 țelină
1 ceapă medie
2 litri borș
1 litru zeamă de varză
1 litru de apă
1-2 linguri de ulei
200 gr smântână (fermentată) aprox.
Mod de preparare
Legumele se taie mărunt, mai puțin sfecla, care se rade pe răzătoare.
Ceapa tocată mărunt și sfecla rasă se călesc în 1-2 linguri de ulei, pe funcția Saute, timp de 10 minute aprox.
Se adaugă restul legumelor tocate și carnea de curcan bucăți, borșul, apa, zeama de varză - atenție, fără a depăși linia maximă de presiune.
Se setează High Pressure, 20 de minute, Quick Release.
La final, se adaugă 1 lingură de smântână în farfurie. (opțional!) Sau direct în oală, ca dressing.
Cum ți se pare rețeta? Ai testat-o?
5 / 5. Voturi: 1