Teoretic, acest fel de mâncare, ”chicken marsala”, este o adaptare de la escalop, întrucât folosește pieptul de pui, tăiat subțire, condimentat și tăvălit ușor prin făină. Diferența este dată de vinul Marsala, un vin sec și aromat, care provine din Sicilia. Însă eu am înlocuit vinul Marsala cu un vin sec, dar puternic aromat și de culoarea chihlimbarului, o Tămâioasă descoperită la Crama Copaci din Buzău. În orice caz, la gătire, vinul se evaporă, așa că este ok și pentru copii. Totodată, este o rețetă adaptată pentru Tefal One Pot și, întrucât, eu nu agreez pieptul de pui, am ales pulpele dezosate de pui și vinul sec Tămâioasa…
Pui Marsala la Tefal One Pot
Course: PrincipalCuisine: ItalieneascăDifficulty: Mediu10
minute40
minutesIngrediente
6 linguri ulei de măsline
6 linguri de unt (topit)
3-4 căței de usturoi
1 ceapă mică
500 gr ciuperci proaspete (tip champignons)
Condimente: sare, piper - după gust, pudră de usturoi
1 legătură pătrunjel proaspăt
200 ml vin Marsala (sau Tămâioasp sec / Dry Sherry)
2 linguri de făină albă (pentru tăvălit carnea)
200 ml smântână pentru gătit (min. 30% grăsime, gen Olympus, Dorna, Pylos etc)
5-6 pulpe de pui dezosate / piept de pui
Mod de preparare
Ciupercile se curăță, se spală, se taie felii. Ceapa se toacă măunt, la fel și usturoiul.
Se condimentează pulpele sau pieptul de pui cu sare, piper și pudră de usturoi, se tăvălesc apoi ușor prin făină.
Se setează BROWN 15 minute, se pun 3 linguri de ulei și 3 de unt, se călesc pulpele/ pieptul de pui (aprox. 10 min), se scot din oală, apoi se adaugă restul de ulei și unt, ceapa, usturoiul și ciupercile la călit (încă 5 min).
Se pun pulpele / pieptul înapoi în oală, plus 200 ml vin.
Se setează STEW/SOUP 10 minute.
Se așteaptă eliberarea presiunii în mod natural, timp de 5 minute, apoi se eliberează restul de presiune
Se adaugă smântâna și se amestecă ușor.
Se setează Brown 5 minute sau cât considerați că ar fi nevoie pentru scăderea sosului.
Se sevește cu pătrunjel tocat mărunt.
Cum ți se pare rețeta? Ai testat-o?
5 / 5. Voturi: 1