Cozonac la Tefal One Pot

Rețeta aceasta de cozonac a fost adaptată pentru Tefal One Pot de la un alt multicooker.

Cozonac la Tefal One Pot

Timp preparare

1

oră
Timp gătire

2

ore

Ingrediente

  • Ingrediente pentru aluat:

  • 500 gr făină

  • 300 ml lapte călduț

  • 150 gr zahăr

  • 2 gălbenușuri

  • 7 gr drojdie uscată sau 25 gr drojdie proaspătă

  • 25 gr unt topit

  • 1/2 linguriță sare

  • 1 linguriță esență de rom

  • coaja rasă de la o lămâie

  • Ingrediente pentru umplutură:

  • 1-2 albușuri

  • 2 linguri de zahăr

  • 1 plic de zahăr vanilat

  • 2 linguri de cacao

Mod de preparare

  • Într-un vas se prepară maia din drojdie, 100 ml lapte călduț și zahăr. Se așteaptă câteva minute ca să se activeze drojdia.

  • În vasul mixerului sau într-un vas adânc se pune făina. Se adaugă maiaua și gălbenușurile, se mixează, se adaugă restul de lapte, coaja de lămâie rasă, sarea, untul și esența de rom. Se mixează sau se frământă până se obține un aluat elastic. Se acoperă și se lasă la dospit până își dublează volumul.

  • Într-un vas se amestecă zahărul cu cacaua și un albuș. Dacă este nevoie, adăugați și cel de-al doilea albuș. 

  • Se presară făină pe masă și se întinde aluatul. Se pune compoziția de cacao. Aluatul se rulează.

  • În vasul detașabil de la Tefal One Pot se pune hârtie de copt sau se unge cu unt. Se pune aluatul în vas și se mai lasă la dospit încă vreo 30 de minute. 

  • Se setează BAKE 2 ore.

  • Se scoate și se lasă să se răcească. Se pudrează cu zahăr pudră.

    cozonac1

    Cum ți se pare rețeta? Ai testat-o?

    0 / 5. Voturi: 0

    În aceeași categorie